OΜΙΛΗΤΕΣ  
EXIT
 
 
Δρ Αναστάσιος Ε. Πολίτης
Λευκά, Τ.Θ. 6562 Ωρωπός, Αττική, 19015
Τηλ.: 6947898462
E-mail: politismedia@gmail.com
 

Ο Δρ.  Aναστάσιος Ε. Πολίτης έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στις Γραφικές Τέχνες, τις Εκτυπώσεις, τις Εκδόσεις και την Συσκευασία. Είναι πτυχιούχος της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (1977) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Εκπαίδευση  (1983) και Πολυμέσων (1997),  κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Licentiate of Technology (2001) και Διδακτορικού Διπλώματος από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας - KTH της Στοκχόλμης, Σουηδία (2004).

Είναι Καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας από το 1981), Μέλος ΣΕΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα, (από το 2005) και εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED (2017).

Ο Δρ. Α. Πολίτης ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη του ευρύτερου γνωστικού πεδίου και επιστημονικού αντικειμένου των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων, της τυπογραφίας και των εκδόσεων, της συσκευασίας και  των ψηφιακών μέσων οπτικής επικοινωνίας. Εχει συμμετάσχει σε πληθώρα από εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα καθώς και σε μελέτες για την βιομηχανία (ατομικά ή σε ομάδες επιστημόνων) από το 1981 έως σήμερα.
Διαθέτει ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό έργο  στον τομέα της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου των γραφικών τεχνών και μακρόχρονη συνεργασία δεκαετιών με τις ομοσπονδίες των εργοδοτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο επίπεδο Ευρώπης (Intergraf, UNI-Europa Graphical, CEDEFOP, Career Space, IARIGAI, Egin, IC, κλπ).

Είναι συγγραφέας, βιβλίων, επιστημονικών δημοσιεύσεων και πλήθους άρθρων που δημοσιεύονται σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, πολυάριθμες μελέτες και άρθρα.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών οργανισμών, μέλος επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή ερευνητικά συνέδρια, μέλος σε συντακτικές επιτροπές επιστημονικών περιοδικών και κριτικός αναγνώστης επιστημονικών εργασιών, βιβλίων και δημοσιεύσεων άλλων ερευνητών σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Εχει διατελέσει  ενεργό μέλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMETT, ERASMUS, LEONARDO DA VINCI, EGF / AFETT, MIWS, CUSTOMDP, SELEAC, OWLNET, ΕΕΕΙ, MEDIAPRO-IP, LEAN Manufacturing, κλπ.)

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ
Aργοστολίου 11, 173 42 Αγ. Δημήτριος
T/F: 210.98.23.800