ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 
     
 
ΘΕΜΑΤΑ:
 
Η ΑΡΓΩ επενδύει σε τεχνολογία Natgraph και Grunig
Η ΑΡΓΩ, κορυφαία προμηθεύτρια πλαστικής συσκευασίας, ανανέωσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της επιλέγοντας περιφερειακά συστήματα μεταξοτυπίας της Natgraph και της Grunig.
Η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1970 στον τομέα της πλαστικής συσκευασίας. Στα δύο εργοστάσιά της σε Ελλάδα και Ρουμανία παράγονται πλαστικά υλικά συσκευασίας για τις αγορές των φαρμακευτικών, καλλυντικών, αγροχημικών & χημικών καθώς και τροφίμων (δείτε www.argo-sa.gr)
Η παραγωγή εκτυπωμένων μονοστρωματικών σωληναρίων ξεκίνησε τη δεκαετία του 80 και έκτοτε αναβαθμίζεται διαρκώς. Το 2017 η ΑΡΓΩ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης επιχείρησης και απαντώντας στις τάσεις της αγοράς, προχώρησε στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του τμήματος εκτυπώσεων σωληναρίων. Η επένδυση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας υπερσύγχρονης αυτοματοποιημένης γραμμής εκτύπωσης – πωματισμού σωληναρίων αποτελούμενης από: μονάδα φλεξογραφίας, μεταξοτυπίας και τοποθέτησης foil, μονάδα πωματισμού και αυτόματες μονάδες τροφοδοσίας και εγκιβωτισμού σωληναρίων.

Κλειστού τύπου φωτομεταφορείο
(self contained exposure unit)
stencil processing
(πλυντήριο-εμφανιστήριο)
Μηχανικό τεντωτήριο G-STRETCH 210 & ο μετρητής G-CHECK της Grunig

Για τις ανάγκες έκθεσης των τελάρων μεταξοτυπίας που χρησιμοποιεί, η εταιρία επέλεξε τη λύση ενός κλειστού τύπου φωτομεταφορείου (self contained exposure unit) της Natgraph. Τα συστήματα αυτά έχουν κόμπακτ σχεδιασμό και προσφέρουν ασφαλή λειτουργία ακόμα και σε ανοιχτά περιβάλλοντα εργασίας. Διατίθενται σε έξι μοντέλα, για τρεις διαστάσεις τελάρων (από 69 x 100cm)και πηγές φωτισμού διαφορετικής ισχύος ανάλογα με την απαιτούμενη ταχύτητα.

Η λάμπα φωτισμού είναι ενσωματωμένη στη βάση της καμπίνας, ενώ η γυάλινη επιφάνεια με το σύστημα vacuum στο πάνω μέρος. Η άμεση επαφή του τελάρου με τη γυάλινη επιφάνεια εξασφαλίζεται από το ισχυρό αλλά αθόρυβο σύστημα vacuum. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από κεντρικό πάνελ στην μπροστινή πόρτα του συστήματος.
Για τον καθαρισμό και την ανάκτηση των τελάρων, η ΑΡΓΩ προχώρησε στην απόκτηση μιας μονάδας stencil processing (πλυντήριο-εμφανιστήριο) επίσης της Natgraph. Η σειρά πλυντηρίων της Natgraph διατίθεται σε 7 στάνταρ διαστάσεις και 2 διαφορετικές εκδόσεις, για τον καθαρισμό τελάρων μικρού και μεγάλου σχήματος. Οι στάνταρ εκδόσεις είναι σχεδιασμένες για αφαίρεση εμουλσιόν με νερό και συνδυάζονται με πλυστικά υψηλής πίεσης που απομακρύνουν την εμουλσιόν, για να μπορέσουν τα τελάρα να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει σύστημα στήριξης τελάρου και παροχή ζεστού νερού για βέλτιστη απόδοση και εμφάνιση ακόμα και των μικρών λεπτομερειών της εικόνας.
Η ΑΡΓΩ συμπλήρωσε τον περιφερειακό εξοπλισμό της με το μηχανικό τεντωτήριο G-STRETCH 210 της Grunig, για τέντωμα τελάρων χωρίς επαφή της γάζας με το τελάρο. Είναι συμβατό με όλες τις γάζες της αγοράς και μια επαγγελματική λύση χαμηλού κόστους. Ο χειρισμός του είναι εύκολος και περιλαμβάνει τέντωμα σε δύο διαφορετικούς άξονες που επιτρέπουν τη ρύθμιση της τάνυσης ξεχωριστά για το στημόνι και το υφάδι. Οι υδραυλικές δαγκάνες DUPLEX που ολισθαίνουν πάνω σε οδηγούς από ανοξείδωτο ατσάλι και κλείνουν χωρίς να καταπονούν τη γάζα.
Το G-STRETCH 210 είναι διαθέσιμο για διαστάσεις τελάρων έως 3000x3000mm. Προαιρετικά παρέχεται φορέας που επιτρέπει το ταυτόχρονο τέντωμα πολλών μικρών τελάρων. Εξασφαλίζει μέγιστη ακρίβεια αναπαραγωγής για επαναληπτικές εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.
Με τις παραπάνω επενδύσεις η ΑΡΓΩ διεκδικεί ηγετική θέση έναντι του ανταγωνισμού, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στην ικανοποίηση των πελατών της και τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της.
 
GRAPHCOM Demo Days ‘18
 
Η ΑΡΓΩ επενδύει
σε τεχνολογία Natgraph και Grunig
 
Προεπιστρωμένη γάζα SEFAR PCF
 
Μετρητής τάσης γάζας G-CHECK
 
Nazdar 1600 POWERPRINT UV
Screen Ink
 
Οδηγίες για βέλτιστη απόδοση ράστερ
 
 
 
 
 
GRAPHCOM - ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ Ε.Π.Ε.
Αργοστολίου 11, 173 42 Αγ. Δημήτριος
Tηλ./Fax: 210.98.23.800 (κέντρο)
e-mail:info@graphcom.gr