ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017
 
     
 
ΘΕΜΑΤΑ:
 
Νέες εγκαταστάσεις συστημάτων Grunig
στην «ΓΚΟΤΣΗΣ Γ. Α.Ε.» και στην «Α. ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΑΒΕΕ»
Δύο από τις πλέον γνωστές εταιρίες από τον ευρύτερο χώρο της μεταξοτυπίας επένδυσαν πρόσφατα σε τεχνολογία Grunig. Οι «ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΕΩΡ. Α.Ε.» και «Α. ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΑΒΕΕ», εταιρίες με μακρόχρονη πορεία και υψηλή τεχνογνωσία η καθεμία στον δικό της τομέα εξειδίκευσης, αποφάσισαν να ανανεώσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγής τους, διατηρώντας τα υψηλά στάνταρ ποιότητας για τα οποία διακρίνονται.
Σημαντικό μέρος των υπηρεσιών της «Α. ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΑΒΕΕ», που κατέχει κορυφαία θέση στην αγορά τελειοποίησης εντύπου, αποτελεί η εφαρμογή τοπικού UV και ειδικών εφφέ όπως high build (τύπου Braille) και relief βερνίκια σε εξώφυλλα περιοδικών και βιβλίων, κουτιά συσκευασίας, τουριστικές κάρτες, εμπορικά έντυπα κ.α. Η συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς οίκους και βιομηχανίες συσκευασίας με όγκους παραγωγής και συχνές ανατυπώσεις επιβάλλει το άρτιο ποιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους που καθορίζουν την πιστότητα της αναπαραγωγής – μεταξύ αυτών η ακρίβεια κατασκευής του τελάρου. Η αυτόματη επάλειψη του φωτοευαίσθητου υλικού στη γάζα εξασφαλίζει ομοιόμορφο πάχος βερνικιού στην επιφάνεια εκτύπωσης.
Η G-COAT 404 της Grunig που επελέγη για τον σκοπό αυτό, είναι μια αυτόματη απλωτική μηχανή που προσφέρει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Plug & Coat, μιας απλούστατης διαδικασίας στησίματος και λειτουργίας. Αποτελείται από έναν κεντρικό άξονα-οδηγό και τον φορέα της κεφαλής απλώματος από όπου ρυθμίζονται οι παράμετροι λειτουργίας (αριθμός κύκλων επάλειψης, ταχύτητα, χρόνος αναμονής). Δέχεται τελάρα μέγιστης διάστασης 1250 x 1500 mm – το ύψος του οδηγού στήριξης ρυθμίζεται ανάλογα με τη διάσταση του τελάρου.

G-COAT 404

Η επάλειψη πραγματοποιείται αυτόματα από την πλευρά της εκτύπωσης ή της σπάτουλας (μιας όψης). Η ακρίβεια αναπαραγωγής είναι υψηλή, της τάξης των +/-1 micron. Η πίεση στη γάζα κατά την εφαρμογή ρυθμίζεται από DC μοτέρ.

Το σύστημα απαιτεί μικρό χώρο εγκατάστασης και ελάχιστη συντήρηση, καθώς περιλαμβάνει οδοντωτό ιμάντα μεταφοράς του φορέα κεφαλής, DC μοτέρ και δεν χρησιμοποιεί πνευματικά στοιχεία. Η G-COAT 404 εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα επάλειψης με χαμηλό κόστος.
...................................................
 
Το ίδιο σύστημα αποκτήθηκε από την «ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΕΩΡ. Α.Ε.» που εξειδικεύεται στη σήμανση-διακόσμηση πλαστικών σωληναρίων, βάζων και φιαλιδίων από γυαλί & πλαστικό. Με σημαντικές επενδύσεις στο κομμάτι της μεταξοτυπίας και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας UV, η εταιρία προσφέρει προϊόντα συσκευασίας με ανεξίτηλες εκτυπώσεις και μοναδική χρωματική πιστότητα. Η ακρίβεια αναπαραγωγής και η επαναληψιμότητα του αποτελέσματος ήταν ζητούμενο και για τους υπεύθυνους της «ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΕΩΡ. Α.Ε.», καθώς υπάρχει ζήτηση για επαναληπτικές εκτυπώσεις από τους πελάτες της που είναι συχνά μεγάλες εταιρίες καλλυντικών ή παραφαρμακευτικών προϊόντων με μεγάλες και σταθερές παραγγελίες.
Η G-COAT 404 συνδυάστηκε με το τεντωτήριο G-STRETCH 202 PLUS, τη νέα λύση της Grunig για τέντωμα τελάρου μεγάλων διαστάσεων χωρίς επαφή. Πρόκειται για πνευματικές δαγκάνες μεγάλης έλξης, συμβατές με όλες τις γάζες της αγοράς και μια λύση χαμηλού κόστους για επαγγελματικό τέντωμα. Η απλή και φιλική προς τον χρήστη διαδικασία χειρισμού βασίζεται σε δύο διαφορετικά κυκλώματα που επιτρέπουν τη ρύθμιση της τάνυσης ξεχωριστά για το στημόνι και το υφάδι. H διαδικασία περιλαμβάνει προ-τέντωμα της γάζας.
 
G-STRETCH 202 PLUS
Υπάρχει δυνατότητα προέκτασης με την προσθήκη επιπλέον δαγκανών σε διάσταση 155 ή 250mm. Η διαδρομή του εμβόλου είναι 125mm (συνολικά 250mm ανά άξονα). Η πνευματική τάνυση της γάζας εξασφαλίζει μέγιστη ακρίβεια αναπαραγωγής.
 
Νέες εγκαταστάσεις συστημάτων Grunig
 
Νέο, αυτόματο τεντωτήριο G-STRETCH 202 PLUS της Grunig για τελάρα μεγάλων διαστάσεων
 
ColorStar Online
Πρωτοποριακός δωρεάν online οδηγός για παραγωγή Pantone® κωδικών με σειρές μελανιών της Nazdar
 
Πιστόλι Ψεκασμού χειρός για εμφάνιση τελάρων μεταξοτυπίας KIWO® PROFI WASH
 
ULANO PIGMENT INKJET FILMS
Διάφανα πολυεστερικά φιλμ για μελάνια νερού pigment & dye της Ulano
 
 
 
 
 
GRAPHCOM - ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ Ε.Π.Ε.
Αργοστολίου 11, 173 42 Αγ. Δημήτριος
Tηλ./Fax: 210.98.23.800 (κέντρο)
e-mail:info@graphcom.gr